muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Madrid atorga 2.620 milions a Palma i 2.043 a tot Mallorca en matèria de residus

Pere Sampol escriu al ministre Montoro denunciant el fet com 'un greuge absurd, il·lògic i injust'

El vicepresident del Govern de les Illes Balears, Pere Sampol, va remetre ahir una carta al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, expressant-li el desacord de l'Executiu autonòmic amb l'assignació que ha fet l'Estat de fons europeus de cohesió per a la gestió de residus a la nostra comunitat.

En la missiva, Sampol explica a Montoro «el repartiment injust i absurd» que representa haver assignat 2.043 milions en total per a quatre projectes del Pla Director Sectorial per a la Gestió de Residus Sòlids Urbans de Mallorca i 2.620 milions, 577 més que l'anterior, per a la recollida pneumàtica de fems en el centre de la ciutat de Palma.

El vicepresident autonòmic recorda que els projectes del pla de residus de Mallorca, que intenta donar solució a un dels principals problemes mediambientals de l'Illa, donaran servei al conjunt dels habitants de l'Illa (690.000 habitants, inclosos tots de el de la capital), mentre que la recollida pneumàtica s'ofereix a menys d'un 10 per cent dels ciutadans de Palma (uns 20.000 sobre 300.000), circumstància que Sampol qualifica de «greuge». El vicepresident i conseller considera en la seva carta que aquesta decisió està mancada de sentit comú, lògica i justícia.

Com es recordarà, els 2.043 milions concedits per Madrid al pla de residus de Mallorca es distribueixen de la següent manera: per a l'estació de transferència de Calvià, 400 milions; planta de selecció d'envasos, 791 milions; dipòsit de seguretat per a cendres de la planta incineradora, 386 milions; i planta de tractament de residus sanitaris i animals; 466 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris