muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Les dades de Son Sant Joan i les estatals confirmen la minva del turisme fins juny

Els visitants baixaren el maig un 6% i els alemanys un 1'11% de gener al mes passat

Les estadístiques d'arribades a Son Sant Joan entre gener i juny confirmen la minva del turisme alemany un 1'11% (el principal client balear). Durant el primer semestre d'enguany arribaren 3'2 milions de germànics, és a dir, 35.928 viatgers menys respecte del mateix període del 1999.

Les xifres negatives també hi són per als britànics, que descendiren un 0'70% (11.054 individus). Els francesos disminuïren un 10'79% (22.388 persones). Tan sols els espanyols incrementaren la seva presència a Mallorca, amb una pujada del 10'15% (212.978 visitants).

Aquest retrocés en el nombre de turistes arribats a les Illes Balears també baixà un 6% en el decurs dels primers cinc mesos del 2000, mentre que la mitjana estatal se situà en el 5'1%, sobre un total de 24'8 milions de viatgers, segons l'Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres elaborada per la Secretaria d'Estat de Comerç, Turisme i Pime.

«Les estadístiques aeroportuàries i estatals ens donen la raó que estam patint una crisi turística enguany si la comparam amb el trienni 1997-1999, que fou excel·lent», subratllà el president de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Pere Cañellas.

A més a més, criticà la informació que difon la Conselleria de Turisme: «Les dades que maneja la FEHM són vertaderes perquè tenim un contacte directe amb els hotelers, agències de viatges majoristes, mentre que des de l'Executiu balear només utilitzen estimacions».

En aquesta línia, el gerent de la FEHM, Antoni Munar, indicà que aquests resultats «avalen la nostra afirmació que la capacitat mitjana dels hotels ha minvat entre un 10 i un 12% fins al dia d'avui». Munar agregà que «no es pot oblidar que el 30% dels passatgers que arriben a Son Sant Joan només han comprat el bitllet d'avió i no s'allotjaran en l'oferta legal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris