algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

El 85% d'apotecaris tancà les farmàcies i donà suport a noves mesures de pressió

El president del Col·legi titlla de «política de saldo» el decret del Govern Aznar

El 85% de les farmàcies de les Balears tancaren ahir les seves portes entre les 12.00 i les 13.30 hores per tal que els seus titulars poguessin assistir a les assemblees convocades a la seu del Col·legi d'Apotecaris a Palma, en el cas de Mallorca, i a les delegacions de Menorca i Eivissa.

Concretament, per Illes, aquest tancament se xifrà en el 70% a Mallorca, mentre que a Menorca i les Pitiüses arribà al 95% i només romangueren obertes les farmàcies de guàrdia.

No obstant això, el president del Col·legi, Antoni Real, i el vicepresident, Pere Fornés, matisaren que el tancament fou conseqüència de la participació dels farmacèutics en les assemblees que se celebraren a nivell estatal. El fet que les reunions coincidissin amb l'horari comercial es deu a les directrius donades pel Consell General de Col·legis de Farmàcia, que en tot el país fixà la mateixa hora per celebrar les assemblees.

La resposta unànime dels farmacèutics illencs al decret liberalitzador del Govern Aznar, que Real qualificà com «política de saldos», es resumeix en quatre punts: donar suport al recurs contenciós administratiu que l'Assessoria Jurídica del Consell General presentarà contra la normativa aprovada per l'Executiu central i la revisió i posterior denúncia del concert amb l'Insalud, que permet que els usuaris paguin part del preu de les medecines.

A més, l'adhesió dels apotecaris de les Balears a les mesures de protesta que se convoquin a nivell estatal «amb totes les conseqüències» i desestimar com una millora el marge de benefici quant als medicaments genèrics foren altres acords adoptats durant el matí d'ahir.

Tant Antoni Real com Pere Fornés criticaren l'actitud del Ministeri d'Economia, al qual responsabilitzaren de l'actual conflicte «sorgit d'una decisió unilateral que desdiu el compromís de Sanitat de negociar amb el sector qualsevol mesura que l'afectàs».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris