algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Promouen la creació de quatre comunitats de regadors i usuaris

L'objectiu és evitar l'abocament de les aigües de les depuradores al mar

Menorca podria tenir en poc temps tres comunitats de regants i una quarta d'usuaris. L'objectiu és evitar que se segueixi tirant aigua depurada al mar. Alguns llocs des Castell, es Mercadal, i del sud de Ciutadella volen destinar-la al reg agrari, mentre que a Sant Lluís servirà per regar zones verdes.

El gerent de l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan), Joan Mateu Horrach, assegura que «Menorca és, amb diferència, l'illa de l'arxipèlag que presenta menys problemes de depuració d'aigües». Conscients d'això, diversos grups d'agricultors i empresaris turístics s'han començat a mobilitzar per impulsar projectes encaminats a aconseguir la reutilització de l'aigua depurada.

L'Ajuntament de Sant Lluís es convertirà d'aquí poc en un municipi pioner a Balears, ja que constituirà una comunitat d'usuaris. La documentació remesa per l'equip de govern ja la té Medi Ambient. Mentre, s'espera que la Junta d'Aigües concedeixi el permís corresponent. El tractament terciari de l'actual depuradora permetria que l'aigua pugui ser aprofitada directament pels establiments hotelers «Insotel», el far «La Era Grande SL» i «Bada Badoc», a més d'Aigües de Sant Lluís i l'Ajuntament d'aquesta localitat. Així, l'aigua depurada podria servir per regar zones verdes municipals i turístiques i també per la neteja del clavegueram i la recollida d'aigües pluvials.

Mentrestant, Sant Lluís i Maó estudien la construcció d'una nova depuradora conjunta a la zona de Canutells i que faria possible el subministre sense dificultats fins a les urbanitzacions del municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris