algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Impedeixen que Jaume Santandreu oficiï un funeral per ser republicà i d'esquerra

La família ha demanat al capellà fer les exèquies al temple de les Benedictines

El funeral que havia d'oficiar dilluns al vespre el capellà Jaume Santandreu, a l'església parroquial de Nostra Senyora dels Dolors a Manacor, va esdevenir un espectacle dantesc. La missa funerària que s'havia de dur a terme en aquest temple manacorí es va avortar arran d'una disputa entre el capellà Tomàs Riera i el popular Jaume Santandreu. Tot va succeir quan Santandreu havia de sortir a l'altar a dir el funeral i el capellà don Tomàs, com és conegut popularment dins la ciutat, va començar a insultar-lo.

«En el moment en què em disposava a sortir a l'altar, don Tomàs va començar a recriminar-me la meva ideologia republicana, tot criticant la meva tasca dins l'Església. Em va dir que jo rompia tota la bona feina que capellans com ell fan pel poble. A més em va acusar de ser com un càncer dins l'estament eclesiàstic que era necessari extirpar, cosa que em va rompre l'ànima».

Arran d'aquests insults, que es varen produir dins la sagristia dels Dolors i que tothom va sentir, Santandreu va sortir i tot demanant disculpes als familiars de la difunta, va explicar que a causa dels esdeveniments i dels insults que s'havien lliurat contra la seva persona, no estava en condicions de realitzar el funeral. «El mal moral que m'havia fet Tomàs Riera era tan gran i les paraules que ens havíem intercanviat, tan dures que havia d'abandonar aquell lloc sagrat. La família em va entendre. Ho vaig passar tan malament que durant ahir al matí, vaig restar ingressat a l'Hospital».

Així mateix, Santandreu va afegir que «la família de la difunta m'ha demanat si podíem fer un nou funeral en el convent de les Benedictines i, evidentment, he acceptat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris