algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'Ajuntament restaurarà una Anei que es va fer malbé per les obres d'una via

La zona protegida serà regenerada amb arbres i matolls de la flora autòctona illenca

La restauració vegetal d'una parcel·la que pertany a una Àrea Natural d'Especial Interès (Anei) dins el municipi de Son Servera representa un dels principals objectius de l'equip de govern de l'Ajuntament de Son Servera. En aquest sentit, el Consistori serverí ha projectat la restauració de l'esmentada Anei, que es troba devora la zona verda del cementeri municipal de la localitat. Aquesta Anei pateix un procés de degradació evident que ha estat la conseqüència directa de les obres de la via de circumval·lació que connecta Son Servera i Sant Llorenç.

Perquè l'Anei es pugui regenerar tan aviat com sigui possible i se solucioni el mal provocat per les màquines excavadores quan remogueren la terra per fer la via de circumval·lació, l'equip de govern contractarà les obres de restauració aquest mateix mes. El projecte ja està enllestit i el seu pressupost puja a un total de set milions de pessetes.

L'àrea de l'Anei afectada es tornarà a omplir a partir de terra vegetal i tot seguit es procedirà a la sembra d'arbres i matolls que hi havia originàriament.

La majoria de les espècies vegetals amb les quals es regenerarà la zona afectada procedeixen de la flora autòctona mallorquina, com ara pins, ullastres i mates, entre d'altres.

L'incident pel qual l'Anei va quedar totalment degradada es va produir l'any passat, quan un secretari municipal de l'Ajuntament de Son Servera, que en aquells moments es cuidava de concedir els permisos a l'empresa concessionària de les obres, va errar el número de parcel·la i no s'adonà que l'actuació d'Obres Públiques s'havia fet en una zona protegida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris