algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

La cooperativa Sa Llubinera torna a comprar des d'avui tàperes mallorquines

Agricultura es compromet a fer un pla de viabilitat i de promoció del producte

La cooperativa Sa Llubinera tornarà a comprar tàperes mallorquines a partir d'avui, tot i que l'assemblea general havia acordat no adquirir-ne aquesta temporada, davant la manca de sortida que tenen en el mercat a causa de la competència procedent sobretot del nord d'Àfrica.

Aquesta decisió va ser adoptada diumenge passat pels responsables de la cooperativa, després de mantenir, gràcies a una iniciativa de l'Ajuntament de Llubí, una conversa amb el conseller d'Agricultura, Mateu Morro.

El conseller d'Agricultura, Mateu Morro, com informàvem ahir a les pàgines de Diari de Balears, va ser present a la diada de batre que es va dur a terme a Llubí i allà es va comprometre davant Miquel Ramis, president de la cooperativa, a elaborar un pla de viabilitat i de promoció, tant a nivell local com internacional, d'aquest producte.

Morro valorà molt positivament que Sa Llubinera fos l'única cooperativa de tot Mallorca que fins l'any passat adquiria tàpera mallorquina i que, per això, des de la Conselleria tenia intenció d'impulsar una campanya per no deixar morir aquest producte autòcton tan característic de Llubí i de Campos.

Per la seva banda, el president de la cooperativa Sa Llubinera, Miquel Ramis, va mostrar la seva satisfacció per l'acord adoptat. En paraules de Ramis, «era molt trist que aquest producte, que significa tant per al nostre poble i per al de Campos, desaparegués. Després de la conversa amb el conseller Mateu Morro vaig tenir una alegria molt grossa, com si se m'hagués casat un fill».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris