nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

L'Insalud contracta ambulàncies de la Península per garantir-ne el servei

S'ha demanat l'ajuda a l'Exèrcit per proveir de conductors els 15 vehicles

66720

Catalina Cirer va fer costat a Javier Rodrigo de Santos.

C.VIERA.

Devers 15 ambulàncies procedents de la Península "contractades per Insalud a una empresa filial de Dragados" han d'estar avui en servei per fer front a la primera restricció anunciada dels serveis de transport sanitari, prestats per la unió temporal d'empreses Associació d'Ambulàncies Illes Balears (AAIB). Ahir, primer dia de la protesta activa, cap malalt no deixà de tenir servei, segons hagué de reconèixer Insalud, institució que al migdia havia convocat una conferència de premsa en què "amb la presència de la delegada del Govern, Catalina Cirer" s'advertia de centenars de perjudicats per la protesta.

De fet AAIB es nega a complir més que els termes estrictes a què l'obliga el concert signat el mes de setembre passat amb Insalud, després d'haver denunciat un «abús» reiterat per part d'aquesta administració en el nombre de serveis exigits i la manca de finançament per fer-hi front. L'acció de protesta es limità ahir a incomplir els trajectes programats per a pacients de rehabilitació, les altes hospitalàries i les consultes mèdiques domiciliàries (en altres paraules, en aquells casos en què es considera que no hi pot haver cap perill per a l'usuari si existeix un retard); la companyia deixà en mans d'Insalud la gestió dels vehicles que atenen les urgències "propietat d'AAIB" i cobrí de la seva banda els serveis programats per a diàlisi i per a radioteràpia.

La resta dels trajectes foren coberts per Insalud, institució que ha demanat la rescissió del concert amb l'empresa, perquè té autorització verbal del Govern central, i es reserva el dret a actuacions penals si es troben indicis de delicte. Insalud contractà altres proveïdors, com Clínic Balear, Clínica Femenia, Creu Roja i el RAC Catalunya. En casos aïllats "com a Manacor", aquests serveis domiciliaris es concertaren amb taxis. La situació de caos anunciada per l'Administració no arribà a produir-se, tot i que es produïren demores.

La delegada del Govern central, Catalina Cirer, i el director territorial d'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, explicaren ahir que s'havia demanat l'ajut de l'Exèrcit per proveir de condutors les devers 15 ambulàncies suposadament contractades a la Península. Segons inicià Cirer la seva intervenció "en castellà", «quan em toca parlar a mi és perquè hi ha un conflicte», que en aquest cas és forçat pel «comportament irregular de just una empresa», l'Associació d'Ambulàncies Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris