algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Son Sant Joan tindrà 20 controladors aeris més en el decurs del 2000 i 2001

Fins a novembre arribaran 14 professionals i la pròxima privamera altres 6

El director de Navegació Aèria, Gaspar de Vicente, confirmà a Diari de Balears que l'aeroport de Palma disposarà de 20 controladors aeris més entre l'any 2000 i el 2001, la qual cosa farà un total de 111 sobre els 130 necessaris. Enguany arribaran a l'aeroport de Palma 14 professionals, mentre que el sis restants estaran a Son Sant Joan la pròxima privamera.

Fonts de la Direcció Regional de Navegació Aèria de les Balears informaren que sis d'aquest grup de controladors aeris estan a l'aeroport de Palma des del passat maig. Al llarg dels tres mesos següents realitzaran el curs d'habilitació que els permetrà treballar individualment sense cap tipus de supervisió.

El pròxim mes de novembre «es té previst» que a la torre de control de Palma arribin vuit professionals més, que no seran aptes per fer feina fins el març de l'any vinent.

El sis controladors aeris restants, que completen la vintena anunciada pel director general de Navegació Aèria, iniciaran la seva formació final entre el març i l'abril del 2001: «Aquestes dates són favorobles per a Son Sant Joan, ja que la seva preparació estarà llesta per al juliol, un dels mesos amb més feina a la torre de control de Palma», apuntaren des de la Direcció Regional de Navegació Aèria de les Balears.

Actualment, a Son Sant Joan estan en actiu 95 controladors aeris, mentre que els adequats per a aquest centre de control serien 130 professionals. Els 20 controladors aeris que arribaran a Palma entre el 2000 i el 2001 no solucionaran el seu dèficit. Aquesta vintena de tècnics hauran de cobrir les places que quedin buides per trasllat, que enguany pugen a quatre. El pròxim any a Son Sant Joan hi haurà un total de 111 controladors aeris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris