algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El CIM disposarà d'un mínim de 200 voluntaris dedicats al medi ambient

Espais naturals protegits, litoral i residus centraran les seves tasques

El Consell Insular de Mallorca (CIM) crearà un cos de voluntaris mediambientals. La comissió de govern de la institució aprovà ahir aquest programa de voluntariat amb l'objectiu que contribueixi a la preservació i manteniment del medi ambient a la nostra Illa.

Segons el responsable de Medi Ambient i Natura del CIM, Miquel Àngel Borràs, «el nombre mínim desitjable d'aquests voluntaris seria uns 200, però som optimista i crec que passarem dels 300».

De la seva banda, el responsable de Serveis Generals del CIM, Miquel Nadal, declarà que «a més de crear estacions de transferència de residus i punts verds de recollida selectiva, una de les apostes del Consell en aquesta matèria és el cos de voluntaris, que treballaran als espais naturals protegits i en tasques de conservació de la biodiversitat, del litoral i també del medi urbà, principalment pel que fa al comportament dels ciutadans respecte dels residus i de l'estalvi de recursos naturals. No es tracta que només ajudin en campanyes concretes i puntuals, sinó que la seva tasca tengui un caire i una dedicació permanents. Allò que no està previst és que col·laborin en l'extinció d'incendis, ja que es considera una feina més perillosa i especialitzada».

Nadal explicà que «amb els voluntaris, que, com el seu mateix nom indica, no rebran cap remuneració econòmica, volem millorar la protecció de l'entorn i aconseguir actituds proambientals que influeixin en la resta de ciutadans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris