algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Terreno es troba a l'espera de la declaració d'Àrea de Rehabilitació

La mesura de Cort pot salvar una de les zones més castigades de Mallorca

Els tècnics i els polítics de Cort treballen per aconseguir que en el ple que es durà a terme a finals d'aquest mes de juliol es pugui declarar el Terreno com a Àrea de Rehabilitació Integral. Això vol dir ajudes europees i de la Comunitat Autònoma per recuperar una de les zones més castigades de Mallorca, tot un símbol en imparable degradació.

Els anys vint i trenta, el Terreno es va convertir en la gènesi del turisme no només de Mallorca, sinó també de bona part de la Mediterrània. Les seves cases d'estil colonial i la seva privilegiada ubicació el feren famós arreu d'Europa entre unes minories que en els anys seixanta es convertirien en turisme de masses.

Va ser en aquests anys seixanta i setanta quan la plaça Gomila i el conjunt de la barriada visqueren l'època de màxima esplendor, amb concentracions humanes enormes, sobretot a l'estiu. Però juntment amb el boom arribà la destrucció de bona part de les seves cases per construir-hi blocs d'apartaments. Fins i tot Gomila va perdre la seva particular i inigualable fesomia. El Terreno va ser espremut pels empresaris com una llimona, al màxim, amb discoteques, bars i restaurants.

Però en els anys vuitanta i noranta arriba el desastre. Ja sense gens d'encís, ja sense lloc on poder aparcar-hi, ja sense els habitants tradicionals de la barriada, que abandonaren la zona a causa del renou i la degradació, el Terreno, almanco la part més propera al carrer Joan Miró, s'ha anat convertint en un lloc quasi marginal on prolifera la prostitució.

Cort és conscient d'aquest problema. En el darrer ple del mes de juny va ser aprovada la declaració d'Àrea de Rehabilitació Integral de la Soledat i el polígon de Llevant. Això implica el compromís del Govern balear, a través de la Conselleria d'Obres Públiques, d'establir una línia d'ajudes en col·laboració amb el mateix Ajuntament i la possibilitat de demanar subvencions a la Unió Europea.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris