nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Matas diu que Madrid no condiciona les inversions de Gesa a les Balears

Les mesures liberalitzadores exclouen els territoris insulars amb un sol operador

El ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, afirmà ahir a Palma que les mesures liberalitzadores aprovades pel Govern central «no condicionen el futur de les inversions de la companyia GESA a les Balears».

Matas, que ahir va clausurar l'Escola d'Estiu que les Noves Generacions del PP han celebrat aquests dies a l'hotel Delta de Llucmajor, indicà que la llei «ha establert una excepció per al cas dels territoris insulars on tan sols existeix un competidor», per atendre la demanda elèctrica.

El ministre de Medi Ambient afirmà que «no existeix cap impediment per tal que GESA ampliï les seves instal·lacions a les Balears mentre no hi hagi un operador alternatiu», reiterà Jaume Matas.

Respecte a la solució al problema de l'aigua, que ha enfrontat les diferents institucions des del passat mes de març, assenyalà que el Ministeri de Medi Ambient signà el passat dijous amb el Govern Balear un contracte per valor de 1.000 milions de pessetes per poder procedir a l'ampliació de la dessaladora de Palma, les obres de la qual finalitzaran «molt aviat», segons la mateixa font.

Pel que fa a la iniciativa de posada en marxa de dessaladores mòbils, Matas assenyalà que aquesta iniciativa del Govern, que té totes les competències en el subministre d'aigua a la població, «no ha estat consultada en cap moment amb el Ministeri» i que «aquesta decisió ha estat presa de manera unilateral».

El Ministeri oferirà a la Comunitat Autònoma el finançament íntegre del projecte definitiu del transvasament de sa Costera, infraestructura xifrada en un valor al voltant de 6.000 milions de pessetes, i altres obres de conduccions d'interès general amb una aportació del seu departament de 1.500 milions de pessetes per a l'illa d'Eivissa, va dir. Per a l'estiu que ve, va recordar Matas, estan previstes quatre dessaladores noves i l'ampliació de la de Palma i Formentera amb una inversió que es mourà al voltant dels 15.000 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris