muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Son Reus disposarà l'any 2003 gairebé de la mateixa potència elèctrica que genera el Murterar

El nou espai energètic arribarà als quasi 500 megavats, mentre que la central d'Alcúdia en produeix ara 541

Gesa instal·larà a Son Reus fins el 2003 una potència elèctrica semblant a la de la central tèrmica del Murterar, a Alcúdia. Durant aquest temps, les instal·lacions de Son Reus assoliran una potència que oscil·larà entre els 456 i els 486 megavats. El Murterar, que no serà objecte d'ampliació, ofereix actualment 541 megavats, 472 dels seus quatre grups electrògens, que funcionen amb carbó, i 69 de turbines de gas.

Actualment, ja funcionen dues de les quatre turbines de gas que han d'aportar energia al sistema elèctric des de Son Reus. L'activitat d'aquestes quatre turbines suposarà un afegit de 145 megavats que servirà per cobrir les demandes punta de la present temporada alta amb un marge de reserva.

Quan arribi el gas natural a les Illes, tal com preveu el pla energètic que el Govern presentarà pròximament, i que intentarà aprovar a finals d'enguany, les turbines deixaran de fer servir gasoil com a combustible i podran aprofitar el nou combustible sense gaire complicacions.

Per assumir el creixement constant de demanda que es produeix a les Illes, així com per possibilitar el tancament definitiu de la central de Sant Joan de Déu, caldrà l'entrada en servei, durant el quinquenni 2000-2004, d'uns 500 megavats en nova potència de generació. Gesa té previst basar aquesta ampliació de potència en grups d'arrancament ràpid, fonamentalment grups dièsel i turbines de gas, en cicle simple o combinat. Com ja hem dit, les turbines de gas hauran de consumir inicialment gasoil, però podran consumir gas natural quan es disposi d'aquest combustible, considerat adient per criteris tècnics i mediambientals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris