algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Sont Sant Joan batrà el rècord de passatgers i d'avions al final d'aquest mes

La màxima es produirà entre els dies 28 i 30, amb 393.695 viatgers i 2.430 avions

L'aeroport de Palma batrà el seu rècord d'arribades de passatgers i d'avions el darrer cap de setmana de juliol. En concret, entre el dia 28 i 30 d'aquest mes, per Son Sant Joan passaran 393.695 passatgers i 2.430 avions, segons informaren des d'Aena-Palma. Des de la Direcció Regional de Navegació Aèria de les Balears (DRNAB) explicaren que el juliol assoliran la seva «màxima històrica fins ara» pel que fa a moviments.

El dissabte 29, la torre de control i el centre de radar hauran de gestinar 929 avions, que «poden augmentar encara més si es comptabilitzen els de càrrega i les aeronaus privades, que queden fora de regulació». Tot i això, els controladors aeris a partir del tercer cap de setmana d'aquest mes, cada dissabte s'hauran d'enfrontar quasi a un miler d'aeronaus.

Aquestes xifres seran pulveritzades durant tot el mes d'agost, atès que a l'aeroport de Palma aterraran 21.489 aeronaus, és a dir, un 7'5% (1.507 avions) més que en el decurs de juliol. Això provocarà la massificació de Son Sant Joan, coincidint amb l'entrada d'agost, els 30 dies més forts de la temporada turística d'estiu.

És per aquest motiu que el director general de Navegació Aèria, Gaspar de Vicente, es desplaçarà el darrer cap de setmana de juliol per «supervisar i fer costat a tots els professionals de la DRNAB, ja que el canvi de mes és el més complex de tot l'any». De Vicente aprofitarà la seva estada a Palma per vistar les torres de control de Eivissa i Menorca. A més, presentarà el nou sistema auditiu que permetrà als discapacitats visuals conèixer com funciona el control del trànsit aeri: «Aquesta inciativa és pionera a Europa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris