algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Aznar i Lipponen feren bromes sobre la natalitat a Europa

Els dos mandataris es reuniren amb caràcter privat en un hotel d'Alcúdia

81148

El president del Govern espanyol, José María Aznar, i la seva esposa, Ana Botella, es troben des de despús-ahir a Mallorca. Ahir dematí, els Aznar mantingueren un «encontre absolutament privat» en un conegut hotel d'Alcúdia amb el primer ministre de Finlàndia, Paavo Lipponen, amb la seva esposa, Paivi Hetzberg, i amb les seves filles Cecília, Sofia i Emília.

Durant la sessió fotogràfica que concediren a una vintena de fotògrafs i càmeres de televisió mallorquins, i que va tenir una durada de cinc minuts, el president Aznar va fer broma de manera distesa sobre la prole del màxim dirigent finlandès: «Per contribuir a la natalitat». I aleshores Lipponen, seguint la broma al president espanyol, va afegir: «A Europa». Conservador i socialdemòcrata compartiren d'aquesta manera el seu sentit de l'humor sobre aquesta matèria.

Es dóna la circumstància que Lipponen ja ha fet ús en dues ocasions del permís de paternitat, en acolliment a un dret que permeten les lleis del seu país. La darrera d'aquestes va ser el mes de març passat, en néixer la seva darrera filla, quan va deixar les tasques de govern per exercir l'esmentat dret.

La visita del matrimoni Aznar, que es perllongarà encara durant tot el dia d'avui, és la primera de vacances que realitzen aquest estiu i és per aquest motiu que es tracta d'un viatge estrictament privat. Tot i això, els presidents espanyol i finlandès intercanviaren punts de vista sobre diverses qüestions de caràcter internacional i, més concretament, sobre el procés de reformes institucionals de la Unió Europea, que ha de tancar-se durant el semestre de presidència francesa que va començar el dia 1 de juliol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris