nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rajoy: «No hi ha cap decisió presa sobre la legalitat de l'ecoimpost»

El vicepresident del Govern participà ahir en l'Escola d'Estiu d'NG

El vicepresident segon del Govern central, Mariano Rajoy, va participar ahir en l'Escola d'Estiu de Noves Generacions del Partit Popular (PP), que té lloc en un hotel de Llucmajor. Rajoy va dir que no hi ha cap «decisió política» presa per part de l'Executiu de José María Aznar respecte de la legalitat o il·legalitat de l'ecoimpost que vol implantar el Govern balear i que gravarà les pernoctacions.

«No em consta que el Govern estudiï específicament si l'ecoimpost és legal», va afegir en aquest sentit el vicepresident segon del Govern espanyol. «Els serveis jurídics del Govern estudien totes les lleis autonòmiques de la mateixa manera que les comunitats autònomes estudien les lleis del Govern» per la simple lògica del tema competencial, segons Rajoy.

Respecte de totes aquelles àrees del Règim Especial de les Illes Balears que encara resten pendents, el vicepresident primer va dir que atès que estan aprovats, es «farà el màxim esforç» per solucinar-ho, però no va posar-hi cap data.

De la seva banda, la negociació del sistema de finançament autonòmic té un doble objectiu: d'una banda, cercar el consens entre el Govern i les comunitats autònomes, i de l'altra, augmentar la corresponsabilitat fiscal i l'autonomia financera d'aquestes comunitats. «És interessant que els ciutadans vegin com s'adequen les despeses als ingressos» en el cas dels governs autonòmics, segons Rajoy, atès que són les institucions que menys imposts recapten.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris