algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Les dessaladores mòbils s'aniran instal·lant durant l'agost i la primera setmana de setembre

La nova línia de la planta actual, finançada per Madrid, començarà a funcionar abans de dia 15 del mes vinent

La Conselleria de Medi Ambient ja té un calendari de previsions d'instal·lació de les unitats mòbils de dessalació, més conegudes com dessaladores mòbils.

Aquest calendari abraça tot el mes d'agost i la primera de setembre, si bé s'ha de dir que està sotmès a modificacions per possibles causes de força major o imponderables.

Durant la primera setmana d'agost, ja treballaran 5 mòduls o unitats mòbils de dessalació, amb una capacitat d'aportació de 700 metres cúbics diaris cadascuna, a Sant Joan de Déu. En la segona setmana d'agost, fora del projecte de les dessaladores mòbils, es posarà en marxa una línia més de la planta dessaladora actual, que aportarà 7.000 metres cúbics cada dia. Aquesta actuació està finançada íntegrament pel Ministeri de Medi Ambient amb un pressupost de mil milions de pessetes.

En la tercera setmana d'agost, s'engegaran dos mòduls a Andratx, concretament a Camp de Mar, amb una capacitat de mil metres cúbics diaris cadascun. Aquí, les obres d'infraestructura estan molt avançades, per la qual cosa, en arribar les dessaladores mòbils, la connexió a la xarxa serà immediata.

A la quarta setmana d'agost, començaran a funcionar dos mòduls de 2.150 metres cúbics diaris, també a Sant Joan de Déu. La dessaladora mòbil amb més capacitat de totes, la de Calvià, que aportarà 5.000 metres cúbics diaris, començarà a funcionar durant la primera setmana de setembre.

En total, aquests mòduls aportaran als municipis de la badia de Palma 14.800 metres cúbics al dia. Si comptam la nova línia de la dessaladora actual, altres 7.000 tones, el volum d'aigua afegit durant aquest estiu serà de 21.800 metres cúbics diaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris