nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Cort estendrà les zones VAP a cinc carrers més de la ciutat

José Manuel Sierra es mostrà satisfet pel resultat de la implantació de la mesura

L'Ajuntament de Palma ampliarà a cinc carrers més les zones VAP de Palma. Les noves Vies d'Atenció Preferent correspondran al carrer Metge Josep Darder, Balmes, Ausiàs March, Josep Alemany i Vich i el passeig marítim, que a partir del proper dimarts estarà en mans de la Policia Local pel que fa a la seva seguretat.

Així ho va manifestar el tinent de batle de Circulació de l'Ajuntament de Palma, José Manuel Sierra, que va explicar que en cinc mesos s'han posat més de 8.500 multes en aquests carrers.

Les Vies d'Atenció Preferent són una nova figura creada a partir del decret de batlia del 10 de gener del 2000. El grup de carrers que l'Ajuntament de Palma ha catalogat com a VAP i que es troben senyalitzats verticalment i horitzontalment com a tals són sotmesos a vigilància especial i continuada per part de la Policia Local, per tal d'evitar infraccions que suposen un greu perjudici per a la circulació.

Segons la mateixa font, les dobles files han disminuït de manera molt notable en els darrers temps, gairebé un setanta per cent. Aquestes dades corresponen a les registrades per la sala de seguiment de trànsit instal·lada al quarter de Sant Ferran.

Les infraccions a les normatives de trànsit comeses pels automobilistes a les zones VAP suposen l'aplicació de sancions econòmiques específiques, superiors a les establertes per a tals infraccions quan aquestes es produeixen a carrers i vies públiques no qualificades d'atenció preferent, sense autoritzar-se l'aplicació de reduccions de quantia per pagament anticipat o qualsevol altra circumstància.

Segons Sierra són moltes les associacions de veïns i de comerciants que han demanat l'extensió de les zones VAP fins als seus carrers, una vegada que s'ha demostrat l'eficàcia de la mesura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris