algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Una sentència del Tribunal Suprem fa perillar l'activitat de la fàbrica Polivas

El dictamen assegura que l'Ajuntament atorgà una llicència no vàlida

Una sentència del Tribunal Suprem confirma que la fàbrica de polietilè Polivas funciona amb una llicència municipal d'activitats il·legal. Aquest dictamen, realitzat el passat mes de juny, conclou que aquestes instal·lacions incompleixen els requisits que exigeix el reglament d'activitats nocives i perilloses, que entre altres coses obliga a situar aquests tipus de fàbriques a almenys dos quilòmetres dels nuclis urbans.

La decisió del TS donà la raó al grup socialista que ja havia denunciat aquest fet en diverses ocasions des de l'any 1991, moment en què s'obrí la fàbrica Polvas. Els socialistes posaven de manifest les suposades irregularitats.

El batle de Consell, Joan Bibiloni, té ara la responsabilitat de decidir tancar la fàbrica. Bibiloni ha confirmat que si el Govern decreta el tancament d'aquestes instal·lacions també exigirà que es revisin les llicències d'altres empreses semblants que romanen situades en els diferents municipis de les Illes.

Per Bibiloni aquest cas no és més que una persecució política. Segons el batle, tot començà en la campanya electoral del 1991, quan el PSOE denuncià davant l'Ajuntament la irregular llicència de Polivas «per desviar l'atenció d'altres empreses d'aquestes característiques que eren en zona urbana d'alguns municipis governats pels socialistes».

Bibiloni indica que quan va concedir la llicència a Polivàs comptava amb informes favorables provinents tant del Consell Insular de Mallorca, com del Govern balear. A més, creu que l'activitat de la fàbrica no és contaminant i que el polielitè s'utilitzà com un material més per confeccionar altres instruments. També subratlla que quan es va tenir l'oportunitat d'instal·lar la fàbrica Polivas «no hi havia cap polígon industrial a Consell on situar-la».

Si s'arribàs a decretar el tancament de la fàbrica Polivas un total de 14 famílies podrien quedar sense el substent econòmic que donen els sous dels treballadors d'aquesta empresa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris