nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

L'Ajuntament des Mercadal vol que Costes compri la platja de cala Tirant

El batle espera així que s'eviti el procés judicial que afecta la zona

La presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, ja té sobre la taula proposta de compra de cala Tirant que li ha remès l'Ajuntament des Mercadal. Barceló ho plantejarà al ministre de Medi Ambient, Jaume Matas.

La iniciativa se suma a les peticions de compra de Binigaus, cala Mitjana, sa Torreta i ets Alocs. El batle des Mercadal, Ramon Orfila, creu que aquesta és l'única forma de garantir la protecció definitiva d'aquest indret.

L'adquisició directa del milió de metres quadrats de cala Tirant acabaria, segons Ramon Orfila, amb els intents dels promotors d'una urbanització a la zona, que han interposat vuit contenciosos judicials davant la decisió de l'Ajuntament de desclassificar les 4.725 noves places previstes.

El batle des Mercadal ha plantejat la sol·licitud a la presidenta del Consell, Joana Barceló, que ha acceptat formular aquestes propostes de compra al ministre Matas, sempre que els propietaris dels terrenys acceptin l'oferta municipal.

Per la seva part, Orfila ha mantingut fins a tres contactes diferents amb representants de la propietat. A més a més, ha fet arribar la seva proposta als advocats del Banco di Roma, que és propietari d'aproximadament 700.000 metres quadrats de terreny. Orfila, en declaracions a Diari de Balears, creu que «aquesta és l'única manera viable per tancar el problema d'una forma ràpida i definitiva. Els promotors gaudirien així d'una compensació econòmica i la població es garantiria que les pròximes corporacions no s'atrevesquin a urbanitzar la zona».

A l'espera d'una resposta definitiva per part dels propietaris majoritaris de cala Tirant, el batle des Mercadal, Ramon Orfila, s'ha ofert a la presidenta del Consell per acompanyar-la quan hagi de defensar la petició a Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris