algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern convocarà oposicions per a 1.024 places de funcionaris

Ha anunciat el concurs de trasllats, passa prèvia per aquest accés al servei públic

94420

El nombre de places que surtin a oposicions el determinaran les vacants que resultin del concurs.

Per primera vegada a la Comunitat Autonòma de les Illes Balears (CAIB), un Executiu autonòmic convoca un concurs de trasllats de 1.024 llocs de treball. El Consell de Govern va aprovar ahir el decret de la convocatòria per al proveïment de llocs de feina de l'Administració per a personal funcionari a proposta del conseller d'Interior i Funció Pública, Josep Maria Costa. L'esmentat concurs és la passa prèvia a la convocatòria d'oposicions, que segons va anunciar ahir el conseller de Presidència, Antoni Garcias, podria tenir lloc el pròxim mes de novembre.

Ahir també foren aprovades les bases i el barem de mèrits per concursar i es designaren els membres de les comissions tècniques d'avaluació del concurs de trasllats. Aquesta convocatòria ha comptat amb la negociació prèvia i l'aprovació de les organitzacions sindicals presents a la Mesa General de Negociació, que va donar el vistiplau a les bases i els barems esmentats.

A partir de la publicació del decret aprovat ahir en el BOIB, els funcionaris interessats tenen un termini de 30 dies per presentar les sol·licituds a la Conselleria d'Interior. Tots els funcionaris al servei de l'Administració de la CAIB, amb independència de la situació administrativa de què gaudeixin podran participar en la convocatòria, sempre que duguin el temps reglamentari a l'escala corresponent i que compleixin amb la resta dels requisits exigits.

A partir de l'1 de setmebre, es reuniran les vuit comissions tècniques per valorar els mèrits al·legats pels consursants i resoldre'n la puntuació. Per primera vegada, cap polític no farà part de les dites comissions de valoració. Cada comissió estarà formada per un total de sis membres, un de designat pel conseller d'Interior; 3 vocals escollits entre els funcionaris mitjançant el sistema de concurs, i 2 vocals nomenats pels sindicats.

Les comissions tindran dos mesos per resoldre el concurs. Es preveu que les noves destinacions siguin ocupades dins de la primera quinzena de novembre. «Les oposicions podrien convocar-se just després, el mateix mes de novembre o en qualsevol cas, abans de final d'any», segons apuntà ahir en roda de premsa el conseller de Presidència del Govern de les Illes Balears.

Una vegada que s'hagi resolt el concurs de trasllats i s'hagin cobert les places, es convocaran les oposicions de torn lliure, a les quals podran accedir totes les persones que així ho desitgin. El nombre de places que surtin en oposicions quedarà determinat a partir de les vacants que resultin del concurs de trasllats. Mentre no es convoquin les oposicions, les places vacants seran cobertes mitjançant els borsins d'interins.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris