algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La Fundació Kovacs troba un sistema transmissor corporal de substàncies

Els canals K es troben davall la pell i arriben fins a a les vísceres

Un equip multidisciplinar organitzat per la Fundació Kovacs és el responsable de la investigació publicada a la darrera edició de la revista European Radiology, en què es confirma l'existència a l'organisme d'un sistema de transport corporal "anomenat de canals K" que fins ara no era descrit. S'hi demostra que funciona mitjançant un mecanisme electroquímic que pot permetre en un futur subministrar medicaments per aquesta via.

Segons ha comunicat la Fundació Kovacs, aquest estudi culmina una línia d'investigació que començà l'any 1990 en observar el desplaçament d'alguns isòtops radioactius injectats per via subcutània: no podien moure's sols; per tant, eren transportats.

Els estudis de l'equip descartaren "i així fou publicat en revistes de prestigi com el Journal of Nuclear Medicine" que el transport efectuat es produís mitjançant nervis, vasos sanguinis o limfàtics, sinó que aquest s'efectua mitjançant uns canals situats a uns 4 mil·límetres de profunditat per davall de la pell "no descrits amb anterioritat", els quals reberen el nom de canals K.

La importància d'aquests canals pot ser superior a la que demostra l'experiment descrit: els investigadors han observat que els isòtops injectats davall la pell són transportats a les vísceres, travessant els canals.

Actualment, l'equip investigador estudia la topografia detallada d'aquests canals de transmissió a l'organisme humà i les variacions intrapersonals i interpersonals de la velocitat amb què permeten el transport de determinades substàncies, amb la finalitat d'estudiar després les seves diferències entre persones sanes i malaltes. A més, desenvolupa un model experimental que permetrà estudiar amb un grau superior de detall el mecanisme de transport fora de l'organisme viu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris