nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El nombre de sinistres laborals augmenta un 59% en els darrers cinc anys a les Illes

La creació de llocs de feina sols cresqué un 29% en aquest mateix període de temps

Els accidents laborals augmentaren un 58'55% en els darrers cinc anys a l'Arxipèlag, mentre que la creació de llocs de feina tan sols cresqué un 28'65% durant aquest període de temps, segons l'informe sobre sinistralitat laboral a les Balears de la UGT.

La taxa d'accidents laborals en el 1995 se situà en 78'35 treballadors sinistrats per cada mil. Aquesta quantitat s'incrementà amb 23'24 persones, i arribà l'índex a 102'29 empleats de baixa per cada mil el 1999.

La majoria dels sinistres es produïren aquests anys en el sector serveis i la construcció. Afectaren, sobretot, treballadors amb edats compreses entre els 20 i els 34 anys. «Com més jove és l'operari més està disposat a tenir un accident laboral», indica l'estudi de la UGT, en el qual s'afegeix que els assalariats amb una antiguitat inferior a 90 dies suposaren el 52'86% de tots els que patiren qualque dany.

En aquesta línia, la central sindical conclou que els empleats amb contractes precaris «sofreixen el doble d'accidents respecte d'aquells que els tenen indefinits».

La causa «bàsica» de l'increment dels sinistres laborals a les Illes, explica la UGT, «és la manca de prevenció en les empreses que incompleixen massivament la Llei de Prevenció de Riscs Laborals i els seus Reglaments».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris