algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

El 061 destinarà un equip de metges i infermeres fixos a l'illa de Formentera

El gerent del servei visità l'illa per estudiar la contractació de més personal

El gerent del 061, Joan Gili, anuncià ahir a Formentera la pròxima incorporació de tres metges i tres infermeres fixes al servei en aquesta illa. La intenció del 061 és aconseguir, el gener de l'any 2001, un equip complet de cinc metges i cinc infermeres que cobreixin el servei d'atenció i emergències al Centre de Salut de la pitiüsa menor.

«Els equips treballaran dotze hores diàries perquè és l'horari de màxima activitat al centre mèdic», explicà Gili, que també es referí a la posada en marxa del servei de transport urgent, amb l'helicòpter, un cop que es faci una base estable per a l'aparell. De moment, l'helicòpter s'encarrega de fer trasllats secundaris, és a dir, emergències que es realitzen mitjançant un avís al metge de guàrdia que es troba a l'illa d'Eivissa. Així, el gerent del 061 explicà que, en aquests moments, s'estan fent converses per tal d'arribar a un consens per trobar l'espai adequat per instal·lar l'heliport i tenir una base estable, de material i personal, a l'illa de Formentera.

En relació a les queixes sobre les errades de coordinació i els retards de les ambulàncies per arribar a una emergència, Joan Gili aclarí que des del 061 s'ha parlat amb els responsables del Centre de Salut per tal d'explicar el cas concret que passà fa una setmana, quan es produïren dos accidents simultanis a l'illa i hi hagué problemes per trobar vehicles sanitaris. Gili explicà que l'activació del servei es produí 30 segons després de rebre la cridada, però la inexistència d'una implantació física de personal del 061 «va provocar que el personal del Centre hagués de fer aquest servei».

El gerent del 061 explicà que, en aquests moments, les emergències que es produeixen a l'illa de Formentera les han de cobrir els metges i el personal del Centre de Salut. «La intenció del 061 és fer un servei a l'illa que ajudi en l'atenció de les urgències», explicà Gili.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris