algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Els veïns del centre històric disposaran d'ajudes especials per recuperar cases antigues

L'Ajuntament demana al Govern balear la declaració d'àrea de rehabilitació integral per a una part del poble

Els propietaris de cases ubicades al centre històric tindran la possibilitat de rebre importants subvencions per a la rehabilitació de cases antigues.

Això serà possible gràcies a la declaració del nucli antic del poble com a àrea de rehabilitació integral que l'Ajuntament ha demanat fa poc al Govern balear.

La zona afectada per la delimitació queda compresa entre el carrer Bous, l'Escola, el carrer Sol, i la zona de sa Riba. Els edificis compresos dins d'aquest àmbit es podran beneficiar d'ajudes d'entre el 25 i el 30% del pressupost de l'obra.

L'Ajuntament fa comptes donar de forma gratuïta els permisos d'obra als qui ho demanin.
A canvi d'aquests avantatges, els propietaris hauran de visar el projecte pel servei de Patrimoni, perquè hi doni el seu vistiplau. I és que les obres que s'executin hauran de respectar el caràcter dels immobles. En tot cas l'àrea de rehabilitació integral no entrarà en vigor fins l'any que ve.

Les previsions realitzades pels tècnics municipals apunten que en un període de quatre anys es podria generar una inversió privada en obres propera als 500 milions de pessetes, dels quals quasi 200 serien subvencionats pel Govern.

El pla posa de manifest que un centenar de construccions presenten degradació important. Altres 25 habitatges presenten un estat de ruïna.
També s'exposa que 150 façanes necessitarien una restauració immediata i que 50 cases han de menester una reparació de la teulada.
D'altra banda l'Ajuntament també fa comptes beneficiar-se de les ajudes del Govern i per aquest motiu ha presentat tres projectes d'embelliment que sumen una inversió de més de 61 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris