bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Govern vigilarà de manera estricta les extraccions d'aigua d'Acasa

Agricultura estudia compensar els pagesos que tenguin pous salinitzats

El Govern balear vigilarà de manera estricta el cabal d'aigua potable que l'empresa Acasa extreu dels pous de sa Pobla per evitar que l'aqüífer se salinitzi. A més es realitzaran noves i més completes anàlisis per comprovar la possible presència de sal en l'aigua.

Aquest és el compromís que els representants d'Unió de Pagesos varen treure del president Francesc Antich i de la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, durant la reunió que varen mantenir ahir migdia.

L'empresa Acasa, que té la concessió del servei d'aigua d'Alcúdia, té permís oficial per extreure 464.000 litres per hora en total del seus pous. Els pagesos sospiten que aquesta xifra no es respecta ni molt manco i apunten una extracció de 2'5 milions de litres.

Els agricultors reiteraren a Antich la necessitat de comprovar quin cabal s'extreu ja que es poden posar en perill tots els pous agrícoles de sa Marjal. També demanaren que si es comprova que existeix una sobreexplotació s'imposi una reducció del cabal i que es fixin multes. En aquest sentit volen una implicació dels ajuntaments de sa Pobla i d'Alcúdia.

D'altra banda la Conselleria d'Agricultura estudiarà prendre mesures per compensar les rendes dels pagesos que tenguin pous afectats per la salinització i per tant tenguin pèrdues en les seves collites.

L'acord pactat entre els pagesos i el Govern passa perquè d'aquí a un mes se celebri una reunió una vegada que es disposin de les dades de cabal. A part d'intensificar les anàlisis dels pous, Medi Ambient investigarà si l'empresa té més pous dels autoritzats. A finals d'estiu es farà un altre encontre per estudiar solucions més ambicioses a mig termini.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris