algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Suspenen llicències d'obres per a cases d'eines per aturar nous xalets

L'Ajuntament només deixarà fer magatzems agrícoles per controlar l'edificació

L'Ajuntament de Petra s'ha adonat que les casetes d'eines que es construeixen a foravila, amb el temps, acaben transformant-se en xalets malfets. Per evitar que aquesta mena d'irregularitats urbanístiques es normalitzin, el Consistori petrer ha decidit actuar i suspendre llicències d'immediat.

«Encara que saps ben cert que la persona que et demana una llicència per poder construir una caseta d'eines no és un pagès, ara, no pots fer una distinció i denegar l'autorització i això que saps cert que aquesta caseta es transformarà en una cuineta i a un racó hi afegiran una altra habitació, després un porxet d'estraperlo i una cotxeria i quedarà un habitatge en males condicions», assenyalà el batle, Joan Font (PSM).

Per això, l'Ajuntament de Petra ha acordat suspendre llicències per a la construcció de casetes d'eines i ho fa precisament ara en un moment en què estan revisant la normativa urbanística i adaptant-la a les DOT (Directrius d'Ordenació del Territori).

Així fan comptes eliminar de la normativa urbanística la figura de la casetes d'eines i substituir-la per magatzem agrícola, perquè les condicions que posa la Conselleria d'Agricultura són més estrictes.

La revisió de normes farà més restrictives les segregacions de finques. Així les parcel·lades abans del 58 es podran segregar en finques de quatre quarterades, les de després del 58 i fins a la modificació de normes es podran parcel·lar en finques de vuit quarterades i quan entrin les normes faran falta 30 quarterades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris