nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El model de finançament autonòmic balear i valencià coincideix en un 80%

El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida (PSIB-PSOE), s'entrevista ahir a València amb el seu homòleg de la Generalitat valenciana, Vicente Rambla (PP), per debatre el nou sistema de finançament autònomic que es començarà a negociar amb el Govern central el pròxim setembre i que estarà en vigor entre el 2002 i el 2006.

Un cop finalitzada la reunió, Mesquida digué que la proposta valenciana coincideix amb la balear en un 80%, «encara que s'han d'introduir matisacions sobre la capacitat normativa i de modulació d'imposts per part de les autonomies». També remarcà que el nou sistema «ha de suposar uns avanços en la suficiència financera i en la corresponsabilitat fiscal», la qual cosa implica partir d'«un consens» en els plantejaments incials.

Mesquida destacà que el futur model de finançament autonòmic s'ha d'aprovar per unanimitat de totes les autonomies i evitar que es produeixi la situació anterior, que fou avalat per 12 comunitats i rebutjat per tres.

Rambla acceptà que el nou sistema prevegi la població flotant, tal com es proposa des de l'Executiu balear, una variable també de gran incidència a les autonomies turístiques com les Canàries, Catalunya, el País Valencià i Andalusia.

Mesquida subratllà que aquesta població «consumeix recursos i serveis», sense que hi hagi una contrapartida per a la comunitat receptora». A més a més, apuntà que existeix una «correlació» entre la població flotant i els imposts sobre consum, inclosos els hidrocarburs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris