algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

Les dades sobre ocupació deixen palesa la guerra entre Turisme i la Federació Hotelera de Mallorca

El vicepresident del sector de l'hostatgeria insular, Ignasi Esteve, qualificà la informació institucional de «no fiable»

L'Oficina de Seguiment de l'Ocupació Hotelera (OSO), dependent de la Conselleria de Turisme, estableix que els hotels de Mallorca seran plens en un 86'7% durant la primera setmana de juliol, és a dir, 7'9 punts menys respecte de la mateixa data de l'any passat i un 0'5 inferior al 1998.

Aquestes dades foren qualificades ahir de «no fiables» pel vicepresident de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Ignasi Esteve, qui marcà l'ocupació hotelera «real» entre el 60 i el 70%, és a dir, entre 34'6 i 24'6 punts menys en comparació a la primera setmana de juliol del 1999. El gerent de l'FEHM, Antoni Munar, remarcà que les dades de Turisme «tenen molt poca fiabilitat i les estan inflant com a mínim un 10%».

Aquesta nova confrontació entre Turisme i l'FEHM deixa palesa la guerra oberta entre l'Executiu balear i el sector hoteler mallorquí que té com a detonant l'aprovació de l'avantprojecte de llei de l'ecoimpost.

En aquest línia, l'OSO quantificà l'ocupació mitjana dels hotels de la zona de Palma, Llevant i Nord de Mallorca, on predomina el turisme alemany, en un 87'1%, mentre que l'FEHM la xifrà entre un 50 i un 60%. El gerent de l'FEHM apuntà que «és impossible que la informació estigui contrastada quan el visitant germànic disminuirà entre un 15 i un 18% la primera setmana de juliol» respecte del mateix període del 1999.

Turisme situa en un 82'9% la capacitat dels allotjaments turístics de les àrees del Ponent i de la Tramuntana mallorquina, on preval el turisme no germànic. L'FEHM ho negà i la col·loca entre un 70 i un 75%. Esteve criticà que «hi ha molts d'hotelers que tenen por de dir la veritat perquè no volen acceptar la realitat».

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, contestà ahir els hotelers insulars, argumentant que qualsevol informació que surt de la seva conselleria (ocupació, contractació laboral o despesa) «està contrastada per la Universitat de les Illes Balears, els nostres equips i altres d'externs. La resta de comentaris són opinions i visions parcials. Les nostres estadístiques turístiques són les úniques que existeixen en aquesta comunitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris