algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Dotze persones han mort en accident de trànsit a Ciutat en el primer semestre

Superen les víctimes mortals registrades en tot l'any 1999 a la xarxa viària ciutadana

S.BENNASAR Palma.
Un total de dotze persones han mort en accident de circulació als carrers i vies de Palma els sis primers mesos de l'any, i s'ha superat així el total de persones finades en accident al terme durant el 1999, que es va situar en onze.

D'entre les víctimes, vuit conduïen o circulaven en moto o ciclomotor. Quatre d'ells no duien casc o el duien mal posat, seguint les darreres tendències de la moda juvenil.

El màxim responsable de la Policia Local, José Manuel Sierra, va explicar que «la situació és preocupant, perquè estadísticament està demostrat que els sinistres mortals augmenten en la segona meitat de l'any».

Aquest augment coincideix amb el període d'any que comprèn l'estiu i les festes de Nadal, els dos moments de l'any en què circulen més cotxes per la xarxa viària ciutadana.

Aquesta situació ha provocat la decisió d'incrementar els controls repressius per part dels agents, «perquè desgraciadament aquesta és una de les poques vies que ens queden», i agumentar els controls d'alcoholèmia.

La segona de les decisions que ha pres el departament és augmentar les seves campanyes d'informació i prevenció. En aquest sentit, el que es pretén és que la informació arribi a al·lots més grans i que no se centri tan sols en els col·legis de Primària, sinó que la campanya es faci extensiva als instituts.

«El motiu és molt clar, aquí hi podem trobar bona part dels joves que tenen entre 14 i 16 anys, que en bona part són usuaris de ciclomotor».
Una altra de les dades «alarmants» que varen atorgar les fonts policíaques, és que aquests sis mesos s'ha superat la barrera dels 2.100 accidents urbans, la qual cosa representa un augment del 10'6% de la sinistralitat respecte a l'any anterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris