algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El CIM investiga si Emaya ha ampliat il·legalment l'abocador de Son Reus

Camions tiren runes en terrenys de Cort afectats per la suspensió urbanística

El Consell Insular de Mallorca (CIM) està investigant una presumpta ampliació il·legal de l'abocador d'enderrocs que Emaya té a Son Reus. El CIM ha comprovat l'arribada de camions a aquesta zona per procedir a abocar runes i deixalles fora de l'àmbit de l'actual dipòsit, propietat de l'Ajuntament de Palma. Cal recordar que l'ampliació de l'abocador o la creació d'un de nou en aquesta àrea està prohibida per l'actual suspensió del seu planejament urbanístic, a l'espera de la construcció del futur polígon de tractament de residus.

La suposada ampliació no es limitaria a l'abocament a terrenys annexes, sinó que, fins i tot, s'han fet obres de condicionament dels terrenys i de construcció de síquies per a l'evacuació dels lixiviats. En tot cas, legals o il·legals, el CIM no té cap constància de comunicació de l'Ajuntament de Palma d'aquestes obres ni de mesures de tractament o per evitar la contaminació de l'aqüífer. Si el CIM confirma la il·legalitat, n'informarà el Govern de les Illes Balears perquè prengui les decisions oportunes.

Fou ahir mateix quan a Son Reus es detectà el moviment de camions que abocaven runes i deixalles a terrenys annexos a l'actual abocador. El CIM comprovarà avui mateix si aquesta àrea habilitada i aprofitada per a l'abocament entra en els límits del dipòsit, a més d'esbrinar si l'Ajuntament de Palma ha informat de les obres realitzades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris