algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Iturgaiz diu que l'extorsió d'ETA als empresaris palesa que «és una màfia»

El president del PP al País Basc participa en l'Escola d'Estiu de Noves Generacions

El president del PP en el País Basc, Carlos Iturgaiz, afirmà ahir a Cala Blava que les extorsions que realitza ETA palesen que la banda actua «com allò que és, una màfia que continua viva, coaccionant, amenaçant i assassinant». Iturgaiz era a Mallorca amb motiu de la seva participació ahir a la tarda en l'Escola Nacional d'Estiu de Noves Generacions, i es referí a les recents amenaces que han rebut alguns empresaris mallorquins, a qui ETA pretén cobrar l'impost revolucionari.

El president del PP basc va assegurar que no té dades ni pot afirmar ni desmentir que els terroristes hagin enviat cartes a empresaris mallorquins amb el propòsit d'exigir-los l'anomenat «impost revolucionari». En tot cas, Iturgaiz va recordar que ETA, «com a màfia, intentarà extorsionar tothom que pugui i ho farà al País Basc, a Navarra i a la resta d'Espanya» i que la banda ha segrestat empresaris de fora del País Basc.

Per això mateix, va considerar «lamentable» que el Partit Nacionalista Basc (PNB) pacti amb els terroristes i va mantenir que la ruptura del PNB amb Euskal Herritarrok (EH) en alguns municipis bascs és una política de «posar una espelma a Déu i una altra al dimoni». A continuació, va demanar als nacionalistes del PNB un trencament «total» i va qualificar el trencament registrat a la localitat biscaïna de Balmaseda de «brindis al sol».

Allò que ha de fer el PNB, en opinió del PP, és «allunyar-se del front d'Estella» i trencar «totes les unions i nexos amb ETA i HB», perquè «aquest degoteig de trencaments són simples gests» que situen el partit presidit per Xabier Arzalluz i el president basc, Juan José Ibarretxe, en la «indecència» ja que continuen lligats a EH.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris