algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Una nova pana a Sant Joan de Déu provocà talls a Mallorca i Menorca

Els aeroports de Palma i Maó han hagut de cedir energia a la xarxa general

59486

Dos dels tres grups electrògens de Sant Joan de Déu s'avariaren ahir.

Una nova avaria a dos dels tres grups electrògens (70 megavats entre ambdós) de la central de Sant Joan de Déu provocà ahir nous talls de llum selectius programats per Gesa.

Aquestes panes es produïren a les 4.15 i a les 7 de la matinada, la qual cosa col·locà Gesa en una nova situació de dèficit de potència davant les puntes de consum del dia, que s'iniciaren a les 10 del matí. Cal recordar que un dels grups electrògens, el número 3, de la central tèrmica del Murterar, amb una potència de 135 megavats, continuava ahir avariat després de 20 dies, si bé Gesa esperava arrancar-lo durant la matinada d'avui i connectar-lo a la xarxa.

Amb el dèficit de potència esmentat, la companyia no tingué altre remei que organitzar una previsió d'interrupcions del servei elèctric, de manera rotatòria, en zones de Mallorca i Menorca.

Els talls de llum es realitzaren entre les 10 i les 13 hores i afectaren 8 municipis (no complets) amb una durada mitjana de 71 minuts. Els clients afectats foren 19.176. Les localitats que patiren les interrupcions foren les següents: a Menorca, Ferreries, es Mercadal, Fornells i les urbanitzacions de Son Parc, Son Bou, Sant Jaume i Arenal d'en Castell; a Mallorca, Artà, Sant Llorenç, Son Servera, Son Carrió, Canyamel, Costa dels Pins, Cala Millor, sa Coma i altres urbanitzacions del Llevant.

A les 13 hores, com ja hem dit, i gràcies a una davallada de la demanda, el subministrament quedà totalment normalitzat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris