algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

El Pacte exigeix al verd Joan Buades que abandoni l'escó al Consell Insular

La coalició el qualifica com el «primer trànsfuga de la història» de la institució

La comissió general del Pacte Progressista, l'òrgan dedicat a controlar i fer seguiment de la política que fan els partits d'esquerra, no vol que Joan Buades continuï com a conseller al Consell Insular pitiús i ahir ho varen dir públicament mitjançant un comunicat de premsa en què demanen la seva renúncia a l'escó ja que, entenen, aquest no pertany al seu partit sinó al Pacte. Tot i que l'exigència va ser directa i clara, la comissió, que es va reunir despús-ahir vespre per analitzar els darrers esdeveniments, no s'ha dirigit encara al mateix Buades ni al seu partit, que va tenir coneixement d'aquest acord pels mitjans de comunicació.

En el mateix comunicat de premsa s'ataca durament el comportament de Buades, a qui es qualifica com a «primer trànsfuga en la història del Consell Insular». A més, el Pacte entén que el polític d'Els Verds «ha quedat desacreditat per representar ningú a la institució» i que el seu comportament és «absolutament intolerable», ja que suposa l'ús dels vots que obtingué la llista del Pacte per votar propostes del Partit Popular que són contràries al programa electoral.

La comissió de seguiment també deixà clar que dóna el seu suport «sense reserves» a la gestió de l'equip que encapçala Pilar Costa, «a pesar de les dificultats sorgides, i entenem que la feina tenaç i continuada és la millor garantia per dissipar qualsevol desesperança de l'electorat».

Per la seva banda, Buades recordà ahir que va ser el PSOE qui va imposar la fórmula de la coalició de partits i que, per aquest acord, Els Verds ocupen el lloc número tres a la llista electoral. En qualsevol cas, l'ecologista apel·là a la serenitat i al diàleg entre les forces de l'esquerra. «Hem de mantenir la calma, deixar que passi l'estiu. El Pacte necessita en aquests moments moltes dosis de seny i un exercici de voluntat per veure si podem governar junts», afirmà el representant ecologista, que insistí que pròximament s'hauran de discutir els nous pressuposts i el Pacte haurà de negociar amb algú.

En opinió de Buades, la situació ha arribat a aquests extrems perquè hi ha «molt de ressentiment personal». «I m'agradaria deixar ben clar que nosaltres no ens n'hem anat de cap banda, han estat ells que ens han tirat fora. Però estam disposats a posar l'altra galta», diu Buades, que es demana per què encara no s'ha debatut a la comissió de seguiment la proposta de diàleg que Els Verds presentaren fa més d'un mes i mig per posar fi d'una volta a aquesta complicada situació política.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris