algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El CIM aprova la Fundació del Castell en la primera votació que divideix el Pacte

PP i PSM sumaren majoria i s'imposaren al posicionament contrari del PSIB i UM

La creació de la Fundació Castell d'Alaró provocà ahir en el ple del Consell Insular de Mallorca (CIM) la primera divergència seriosa, almenys reflectida a l'hora de votar, en els grups que integren el Pacte de Progrés.

El PP, a l'oposició, i el PSM aconseguiren treure endavant la proposta amb els seus vots, que sumaren majoria, mentre que el PSIB i UM hi votaren en contra, malgrat que els nacionalistes hi havien votat a favor a la comissió informativa corresponent. Els dos membres d'EU-EV s'abstingueren.

Abans del debat dels grups polítics sobre aquest punt, es concedí la paraula a Maria Genovart, que, acompanyada de veïns alaroners amb pancartes, expressà l'opinió de 1.300 persones que, a través de signatures, s'han manifestat contràries a la constitució de la fundació. Aquesta nova entitat permet l'entrada del CIM en la gestió de l'hostatgeria del castell, la qual cosa inclou finançar la rehabilitació del recinte.

Maria Genovart rebutjà que les subvencions per al castell estiguin condicionades a la participació del CIM en la fundació. Aquesta portaveu veïnal d'Alaró, exregidora socialista, manifestà que «el poble d'Alaró pot realitzar una gestió tan bona com el Consell» i indicà que «les 1.300 signatures presentades contra la fundació han de servir, almenys, per fer pensar». Finalment, Genovart demanà que la fundació quedàs damunt la taula i que siguin els alaroners els qui decideixin com s'ha de gestionar el castell.

Ja en el debat dels grups polítics, Bernat Aguiló (PSM) defensà que la fundació representa una millora substancial en la gestió del castell i que la participació del CIM, com a representació dels ciutadans de Mallorca, no és externa a Alaró i no s'ha d'entendre com una ingerència. A més, Aguiló en posà com a exemple els bons resultats de la gestió de la finca dels Tossals Verds i destacà els antecedents de l'estació telegràfica de Muleta i de les cases de la Trapa. Tots aquests indrets, amb el castell d'Alaró, integrarien la ruta de la pedra en sec de Tramuntana. A més, recordà el Pla de castells del CIM, del qual també es beneficiarà l'antiga fortificació d'Alaró. Finalment, sobre la participació, Aguiló afirmà que la fundació és una inciativa de l'Ajuntament, si bé lamentà que no s'hagi arribat a un consens sobre aquesta qüestió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris