algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

La finca d'Albarca obre les portes conservant l'activitat agrícola i ramadera

La consellera Rosselló vol que aquesta possessió sigui un exemple de bona gestió

Malgrat que la finca d'Albarca obri les portes al públic aquest mateix mes, els hostalers seguiran realitzant l'activitat agrícola i ramadera que fins ara hi han desenvolupat. Així ho confirmà la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, en el decurs d'una visita a la possessió que a principis d'any comprà el Govern de les Illes Balears i que en un futur passarà a integrar el parc natural de la serra del Llevant.

La consellera Rosselló explicà que un dels objectius tant de la Conselleria de Medi Ambient com del mateix Govern és millorar la gestió de les finques públiques i posar-ne Albarca com a exemple. «Així els propietaris de les finques veïnes s'adonaran que no és gens perjudicial tenir terrenys públics al costat seu», assenyalà al respecte Rosselló.

La consellera explicà així mateix que en principi la gestió d'aquesta finca, que com ja ha publicat Diari de Balears s'obrirà al públic de les 10 del matí i fins a les 20 hores de la nit, anirà a càrrec de la Conselleria de Medi Ambient. Fet que també passarà amb la resta de finques públiques propietat del Govern. No obstant això, i de manera puntual en la gestió podran participar altres conselleries com ara la d'Agricultura, quan es tractin aspectes relacionats amb l'activitat agrícola o ramadera que els amos de la finca d'Albarca hi continuaran desenvolupant com fins ara.

Per poder-ne desenvolupar una gestió eficaç, la Conselleria de Medi Ambient fa comptes destinar un equip de vigilants a la finca d'Albarca. De fet, actualment, ja hi ha dos guardes forestals que depenen de Medi Ambient i que s'encarreguen de realitzar aquestes tasques de vigilància.

D'altra banda, Rosselló explicà que amb posterioritat aquests efectius seran els que vigilaran els indrets ara ja protegits, però que la Conselleria clarificarà com a parc natural de la serra del Llevant.

Sembla que, encara que a les cases d'Albarca hi haurà una oficina de recepció, el centre des d'on es donarà informació generalitzada del futur parc natural estarà situat a l'antiga estació de tren, que ara Obres Públiques rehabilita.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris