algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Una tintorera obliga a tancar per segon dia la Platja de Palma

L'esqual va ser albirat des de tres embarcacions diferents, a quinze metres de la línia de platja

100350

Durant la jornada, es va extremar la vigilància.

S.A.

La presència d'una tintorera de grans dimensions provocà ahir el tancament de la Platja de Palma i el bany en el tram comprès entre Can Pastilla i s'Arenal, tal com succeí el passat dissabte.

L'animal, que en principi és el mateix, va ser vist per primera vegada devers les onze del matí enfront del lloc de salvament de la Creu Roja, a ses Fontanelles, des d'una de les embarcacions de l'organització.

La presència de l'esqual va motivar que es posàs en marxa de seguida el dispositiu d'emergència habitual en aquests casos: hissada de bandera vermella a la totalitat de la platja i desallotjament dels banyistes, els quals es va informar del fet.

Les accions dels socorristes de la Creu Roja es coordinaren amb la Policia Local, que va ajudar els voluntaris a informar els nombrosos visitants de la platja. En el decurs de la jornada la tintorera va ser vista tres cops, de cada vegada més a prop de la costa. L'animal es va apropar tant que en un moment se'l va veure a tan sols quinze metres de la línia de costa. S'ha de tenir en compte que en aquest punt les aigües de la Platja de Palma encara són molt poc fondes i gairebé no superen el metre de fondària.

Durant tota la jornada varen estar patrullant per la zona embarcacions de la Creu Roja, de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil amb l'objectiu de localitzar la tintorera i intentar capturar-la o bé allunyar-la de les proximitats de la platja.

Un socorrista de la Creu Roja va confirmar que el peix va ser vist des de tres embarcacions diferents, la qual cosa confirma la seva presència a la badia de Palma.

S'ha de destacar que un vigilant de salvament va estar navegant durant tot el matí arran de mar amb una moto nàutica advertint els banyistes del perill que corrien si s'endinsaven a l'aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris