algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Els ports illencs perdran 350 milions per a inversions pagant l'Impost de Societats

L'Autoritat Portuària de les Balears apujarà les tarifes el 2001 per no minvar els ingressos

L'Autoritat Portuària de les Balears (APB) perdrà 350 milions de pessetes per a inversions amb el pagament de l'Impost de Societats. Això implica que s'haurà de desfer del 35% dels seus ingressos anuals per explotació, que arriben a uns 1.000 milions, segons anuncià el president de l'APB, Francesc Triay.

Aquest fet provacarà que el 2001 l'APB apujarà les tarifes portuàries que cobra a les navilieres per no perdre volum de negoci. El pròxim any els ports tindran llibertat per augmentar el preu de les seves taxes. Tot i això, Triay puntualitzà que «farem un ús molt limitat d'aquest dret».

L'aplicació d'aquesta mesura serà ineludible si l'Administració central no dóna una compensació a l'APB per subvencionar part de les tarifes portuàries, que suposa fins al 50% sobre les taxes més importants (tonatge de vaixells i mercaderies), sense cap compensació econòmica, indicà Triay.

L'Estat exigeix a l'APB l'aplicació d'unes taxes en els ports balears inferiors a la de la resta dels molls espanyols. La causa rau que el trànsit de cabotatge entre la península Ibèrica i l'Arxipèlag no té cap tipus de competència amb altres ports i, per tant, això no s'ha de gravar sobre els consumidors.

A més a més, els molls de les Balears «són més cars» perquè s'han de transportar les mercaderies fins als cinc ports illencs, la qual cosa «incrementa molt les despeses de manteniment i personal perquè són unitats petites», assenyalà Triay.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris