muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Gairebé el 14 per cent de la població de les Illes Balears ja té accés a internet

És la quarta comunitat que fa més ús de la gran xarxa segons el darrer mostreig d'EGM realitzat el maig

El 13'8% de la població de les Illes Balears ja té accés a internet segons la segona onada d'enguany de l'Estudi General de Mitjans, EGM, realitzada de l'abril al maig. Les dades d'aquest institut revelen un augment important del nombre de persones de les Illes que ja es connecten a la xarxa respecte a la darrera enquesta, realitzada el març d'enguany, quan la població era del 10'8. En menys de tres anys, l'accés a internet a les Illes s'ha més que doblat.

Si ens remuntam al mostreig del novembre de 1997, momés un 6'1% es podia connectar a la gran teranyina i ara la població cibernàutica ja frega el 14%.

Rànquing Percentualment, tres són les comunitats que superen les Illes Balears. En primer lloc i en clar avantatge se situa La Rioja, amb un 21'7% de la població «connectada». La segueix Catalunya amb un 18'4% i ja distanciada el País Basc, amb un 13'5%. A la coa se situa Extremadura, amb un 7'4%.Les dades de l'EGM s'han extret a partir de 13.700 entrevistes personals realitzades a la llar de l'entrevistat a individus de 14 o més anys residents a la Península, Illes Balears i Canàries.

A la darrera enquesta d'EGM es veu un lleuger augment de la població femenina, tot i que encara es pot dir que la majoria dels internautes són homes. Per exemple, en el maig d'enguany el 58'9 per cent dels internautes eren homes mentre que el 41'1 dones. S'ha de recordar, però, que a finals de 1996 el 69'2% que utilizava la xarxa eren de sexe masculí enfront del 30'8% femení. La presència de la dona a la xarxa ha augmentat de manera progressiva en quatre anys i per primera vegada ha superat el 40%, mentre que els homes per primera vegada han baixat del 60%.

Pel que fa a l'edat, a partir dels 14 anys, el segment que més està enganxat a les tres www és el que abraça dels 25 als 34 anys, ja que representen els 34'8% dels internautes, seguits del que tenen entre 20 i 24 anys i entre 35 a 44 anys que equivalen al 17'5% ambdós grups.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris