algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Ferrer: «Em preocupa que s'usi l'aigua per agitar un poble contra un altre»

El batle alcudienc veuria amb bons ulls la instal·lació d'una dessaladora al municipi

«Em preocupa molt que algú utilitzi l'aigua per fer electoralisme barat i que això serveixi per agitar un poble contra un altre». Amb aquestes declaracions d'Alcúdia, Miquel Ferrer mostra la seva intranquil·litat per la polèmica encesa per la possible salinització dels pous de sa Pobla a causa de les extraccions d'Acasa. Aquest cabal es canalitza cap a Alcúdia d'on l'empresa té la concessió municipal del subministrament.

I és que des de la pagesia poblera es reclama al Govern balear que limiti aquestes extraccions davant la qual cosa l'empresa no podria garantir el subministrament durant l'estiu. Ferrer defensa que l'empresa subministradora compta amb tots els pous legals i recorda que la Conselleria de Medi Ambient és la responsables de controlar-li les extraccions. Ferrer s'ha reconegut molt preocupat perquè «cada cert temps surti aquesta por amb l'aigua i que es recorri a la bona voluntat dels pagesos per protestar».

Segons el batle «són els tècnics els que han de dictaminar la legalitat de les extraccions d'aigua i del perill que suposen i que per tant no es tracta d'una decisió política». A més el batle ha volgut deixar ben clar que «l'aigua és un bé d'utilitzat pública i no és propietat de ningú». Ferrer creu que «no s'ha d'alarmar la gent per resoldre els problemes d'aigua. Es tracta de fer feina i callar». El problema fins ara ha vingut motivat perquè s'ha xerrat molt i s'ha fet poc.

D'altra banda Ferrer diu que l'Ajuntament d'Alcúdia veuria amb bons ulls la futura instal·lació d'una planta dessaladora al municipi si bé reconeix que el projecte està molt verd. En aquest sentit, Ferrer reivindica que l'Ajuntament hauria de tenir un paper empresarial i que interessaria molt una fórmula d'empresa mixta per gestionar la dessaladora. Amb tot diu que s'haurien d'estudiar moltes variables com ara el preu al qual sortiria l'aigua per als consumidors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris