algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Els hotelers de les Balears qualifiquen el 2000 com un any de forta crisi turística

Xifren l'ocupació dels allotjaments entre el 50 i el 80% segons la categoria de l'establiment

El vicepresident de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Ignasi Esteve, qualificà l'activitat econòmica turística de l'any 2000 com una «època de forta crisi, pitjor que la patida durant el 1994».

Aquesta afirmació es reflecteix en l'escàs nombre de visitants que ompleixen els hotels mallorquins. El gerent de l'FEHM, Antoni Munar, xifrà en un 50% l'actual ocupació hotelera en els allotjaments de quatre estrelles del nord i l'est de Mallorca (Pollença, Alcúdia, Muro, Cala Millor i Cala Rajada, entre d'altres), mentre que en la resta d'establiments de la mateixa categoria de l'Illa oscil·la entre el 60 i el 70% de la seva capacitat total. La situació en els hotels de tres estrelles millora, entre el 75 i el 80% de les seves places estan plenes.

Aquests resultats donen una minva del turisme entre el 15 i el 20% durant el juny respecte de les mateixes dates de l'any passat. Munar indicà que des del 15 de juliol fins al 15 d'agost l'ocupació hotelera estarà quasi al màxim gràcies als viatgers espanyols, italians, portuguesos, bàltics i russos, que «taparan part dels forats deixats pels visitants alemanys».

La captació de turistes alemanys «és tan preocupant», explicà Esteve, que els majoristes germànics Neckermann i TUI «han creat gabinets de crisi, ja que no són capaços d'omplir les seves places hoteleres que tenen reservades en garantia».

Davant l'«interrogant» que suposa la primera quinzena de juliol i la darrera d'agost, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca reclamà a l'Executiu balear «accions puntuals a Alemanya per salvar setembre i octubre, ja que el mercat alemany només ha confirmat un 60% de reserves en els dos mesos centrals de l'estiu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris