bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Fluxa: «L'ecotaxa és demagògia de l'Executiu per solucionar el dèficit»

El president d'Iberostar féu aquesta declaració a Tenerife

El president de la cadena hotelera mallorquina Iberostar, Miquel Fluxà, acusà l'Executiu balear de fer «demagògia» amb la implantació de l'ecoimpost i denuncià que amb aquesta mesura cerca «solucionar el dèficit públic i la manca de pressupost». Fluxà realitza aquestes declaracions a Tenerife en el decurs de la conferència que oferí en la jornada «Les noves tendències del turisme», organitzada per la revista Preferente.

El màxim responsable d'Iberostar afirmà que el Govern de les Balears té «dèficit crònic», però que no es resoldrà amb un impost turístic «injust» perquè tan sols s'aplicarà al 40% dels visitants que arriben a les Balears. Fluxà remarcà que no es pot fer cap tipus de demagògia amb l'ecoimpost en defensa de la naturalesa quan els hotelers han demostrat que paguen els seus tributs i els seus beneficis es reinverteixen en la millora del turisme.

Si aquest impost s'hagués de recaptar, agregà, hauria de ser per mitjà dels aeroports o de les companyies aèries, ja que a través de les aerolínies passen la majoria dels turistes i no tan sols el 40%, que són els que s'allotgen en els hotels.

Per altra banda, el president d'Iberostar parlà de les noves tendències del turisme davant la internacionalització econòmica, que qualificà d'«agressiva», perquè les empreses es concentren en mans de poca gent i en el cas del subsector de l'oci pot provocar que a Europa hi hagi en un futur tres touroperadors turístics, cosa que suposaria acabar amb la competència sana.

La solució principal per competir davant la concentració de majoristes és, segons Fluxà, tenir un alt nivell de qualitat. Això no obstant, Fluxà creu que les Pime es poden adaptar a la globalització econòmica. Per defensar la qualitat turística, Fluxà indicà que seria convenient «aturar un poc» la construcció per dosificar l'entrada de llits, atès que el seu excés perjudica tots. Segons el president d'Iberostar, un altre factor important per preservar l'activitat turística a l'Estat espanyol és la formació de la mà d'obra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris