bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Desapareix la Cambra de Propietat Urbana, per «obsoleta i inoperant»

Obres Públiques es farà carrec dels béns i les càrregues de l'extint organisme

El Consell de Govern va aprovar ahir la supressió de la Cambra de la Propietat Urbana en entendre que aquest organisme ha quedat obsolet i inoperant. En el text del Decret s'especifica que la Cambra «no ha donat els fruits esperats i no ha arrelat en la societat», al marge que el Govern considera que la defensa dels interessos dels propietaris de finques urbanes correspon al sector econòmic i social.

Aquest organisme va néixer a l'empara del traspàs de competències en matèria de cambres de la propietat urbana, mitjançant un decret autonòmic que permeté crear una nova entitat per cobrir el buit deixat per les extintes cambres oficials. Una vegada transferides les competències, les cambres oficials desaparegueren en la majoria de comunitats. De fet, la Cambra ha subsistit gràcies a l'ajuda de l'Administració local, que la dotà amb una subvenció de 40 milions.

A partir d'ara, la Conselleria d'Obres Públiques es farà càrrec dels béns i les càrregues de l'extinta Cambra. Els edificis on hi havia les oficines, al carrer de la Palma, 8 passaran a ser la seu de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris