algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Iniciada a Calvià i a Andratx l'obra civil de les dessaladores prefabricades

Les ubicacions ja definides són Sant Joan de Déu, el Toro i Camp de Mar

Les empreses adjudicatàries de l'obra civil de les 10 dessaladores mòbils que han d'abastir d'aigua la badia de Palma aquest estiu han iniciat els treballs a Sant Joan de Déu (Palma), el Toro i ses Penyes Rotges (Calvià), i Camp de Mar (Andratx).

Aquestes obres de condicionament tenen diferents objectius. A Sant Joan de Déu, amb una infraestructura bàsica ja instal·lada, consisteixen a aplanar el terreny suficient per col·locar-hi almenys cinc de les deu dessaladores mòbils.

En el Toro i ses Penyes Rotges s'hi fan treballs de captació, perforació i obertura de síquies per a la connexió entre la dessaladora mòbil que aquí s'instal·larà i la xarxa d'aigua potable. Treballs semblants es realitzen en el Camp de Mar.

A Sant Joan de Déu s'hi condiciona un terreny de dimensions considerables. Aquesta actuació obeeix al fet que si arriben les dessaladores mòbils (de moment, no hi ha una data concreta) i l'obra civil de Calvià i Andratx encara no s'ha acabat, aquestes unitats modulars de dessalació (nom tècnic) podrien ser situades a Sant Joan de Deú i connectades ràpidament a la xarxa perquè aquí les conduccions ja estan fetes. Així podrien començar a fer feina sense esperar ni un moment. Posteriorment, les unitats serien reubicades. També podrien ser habilitats els terrenys de l'actual dessaladora de Palma.

Quan l'obra civil estigui acabada, les unitats de dessalació es distribuiran, inicialment, de la següent manera: cinc a la central elèctrica de Sant Joan de Déu (Coll d'en Rabassa) amb una capacitat de producció, cadascuna, de 700 metres cúbics diaris i amb un pressupost global de 408 milions de pessetes; una sisena que en produirà 5.000 metres cúbics diaris (la major de totes) al Toro, amb un pressupost de 780 milions; i, finalment, quatre més a la zona de Calvià i d'Andratx (una a Camp de Mar i les altres, encara sense concretar).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris