algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Cort demana a Foment que declari la Soledat Àrea de Rehabilitació

Arca vol ser tinguda en compte en el procés que es dugui a terme

L'Ajuntament de Palma sol·licitarà a la Conselleria de Foment la declaració d'una Àrea de Rehabilitació Integrada que comprengui les barriades de la Soledat i el Polígon de Llevant. La petició de rehabilitació ha estat sol·licitada diverses vegades des de diferents partits a l'oposició. Segons varen explicar els regidors de Cort, «l'Ajuntament de Palma, mitjançant acord plenari del 25 de setembre de 1997 va acordar sol·licitar a la Conselleria de Foment del Govern balear la declaració d'Àrea de Rehabilitació a la barriada de la Soledat».

«Amb posterioritat a aquest acord, els equips tècnics dels departaments i organismes implicats: Conselleria de Foment, IBAVI, Gerència d'Urbanisme i Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma, Consorci Mirall-Palma-Centre i Patronat Municipal de l'Habitatge, varen considerar la necessitat d'ampliar la informació sobre la situació de la zona, i elaboraren diferents estudis socials i urbanístics i varen obrir una línia d'interlocució amb les entitats de la zona amb l'objectiu de delimitar clarament les mancances d'aquesta barriada».

«Arran d'aquestes actuacions es va arribar a la conclusió que no tan sols la Soledat, sinó també el Polígon de Llevant, estan afectades per un ampli ventall de necessitats que afecten tant a problemes urbanístics com socials entre d'altres».

Per la seva banda, la representant d'ARCA, Júlia Roman, recordà en la sessió plenària la necessitat que aquesta rehabilitació compti amb el seu assessorament tècnic i que en cap cas es faci substituint la tipologia típicament industrial dels edificis de la barriada per cases d'un fals estil neomallorquí «que no ens condueix a res». D'aquesta manera, una llum d'esperança s'obre per aquestes dues barriades, que se situen entre les més castigades de la ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris