muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Controlen un incendi que calcinà vuit hectàries de pinar i càrritx a Canyamel

Bombers i personal d'Ibanat atacaren el foc per terra i aire al llarg de quatre hores

Els Bombers del Consell dels parcs d'Artà i Manacor i el personal d'Ibanat aconseguiren controlar l'incendi que s'originà ahir horabaixa en el golf Canyamel, a Capdepera, i que calcinà unes vuit hectàries de pinar i càrritx, segons informaren des de la Conselleria de Medi Ambient.

El foc va ser detectat devers les sis de l'horabaixa per Joan Fernández, regidor a l'Ajuntament de Capdepera, qui tot d'una donà avís a l'112. Els Bombers del Consell, personal d'Ibanat i la Policia Local de Capdepera es desplaçaren amb prestesa fins el lloc dels fets. Les flames, que havien començat en el golf, s'estengueren al puig de s'Heretat.

Dos avions Dromadair, un avió Canadair i dos helicòpters d'Ibanat atacaren l'incendi per aire, mentre que els bombers d'Artà i Manacor, amb dos vehicles per parc, la Policia Local de Capdepera i personal d'Ibanat feien el que podien per terra. A darrera hora del capvespre es donava per controlat el foc, encara que quedà personal actuant fent el perímetre.

De moment, i a falta de l'extinció completa de l'incendi, es desconeixen les causes que provocaren el mateix. El gerent del golf Canyamel, Gabriel Alzina Sansó, es mostrà molt disgustat pel sinistre i digué que havia estat «clarament intencionat. Han vingut per nosaltres», en tenir coneixement que s'havien detectat dos focus, extrem que, de moment, no ha estat confirmat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris