cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Antich estudia impulsar una plataforma similar a Ciutadans pel Canvi de Maragall

El PSIB crearà tres vicesecretaries generals que seran ocupades pels dirigents de les federacions insulars

El PSIB vol impulsar la creació d'una plataforma inspirada en els Ciutadans pel Canvi que donen suport al secretari general del PSC, Pasqual Maragall. Aquesta agrupació, la creació de la qual és recollida en la ponència marc del congrés dels socialistes, no s'entén com un organisme subordinat al PSIB-PSOE, sinó com una plataforma independent de suport a Francesc Antich, el qual, segons el projecte, s'hauria de convertir en l'eix aglutinador dels progressistes de les Illes Balears.

L'adaptació illenca de Ciutadans pel Canvi vol recuperar per a la política professionals progressistes en un sentit ampli que, per les raons que siguin, són reacis a incorporar-se a les estructures dels partits polítics tradicionals. Òbviament, si se segueix fil per randa el model català, tindran plena autonomia organitzativa respecte del PSIB.

D'altra banda, els socialistes ja han enllestit el disseny de l'estructura de l'Executiva que ha de sortir del congrés d'aquesta tardor. La principal novetat rau en la creació de tres vicesecretaries generals que seran ocupades pels secretaris generals de cada una de les federacions insulars del PSIB. Així, es consagra el principi de federalisme intern auspiciat per Francesc Antich, que es trobarà acompanyat en l'Executiva per Francina Armengol i Joana Barceló, previsibles secretàries generals de les federacions mallorquina i menorquina, respectivament.

L'Executiva incoporarà també els responsables de dues grans àrees, una d'organitzativa interna i una altra d'externa, d'acció sectorial i institucional. Aquesta darrera persona seria la que suplís, de cara a la societat, la dedicació de Francesc Antich a les tasques de Govern. Tot i que encara és molt prest per fer travesses, és bastant possible que una d'aquesta dues àrees sigui ocupada per Damià Cànoves, actualment director general de Presidència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris