nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Quatre conselleries ajuntaran esforços per eradicar l'oferta turística il·legal

El fi és detectar aquesta activitat submergida perquè els usuaris paguin l'ecoimpost

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, anuncià ahir que quatre conselleries uniran els seus esforços a partir d'aquest estiu, mitjançant una campanya d'inspeccions, per treure a la llum l'oferta turística il·legal. Segons un estudi de l'Executiu, el 15'5% dels turistes que arriben a l'Arxipèlag (1'7 milions de persones) utilitzen aquests allotjamets no reglats. La finalitat d'aquesta mesura és detectar aquesta activitat submergida perquè els usuaris també paguin l'ecoimpost.

Alomar es negà a avançar quines conselleries estaran implicades en aquest projecte de lluita i detecció de l'oferta d'establiments vacacionals il·legals «fins que no se'n determini el grau de participació i competència», però assegurà que «prest es començaran a visitar allotjaments d'oferta no reglada». Així mateix, Alomar va remarcar que des de Turisme s'estudien les possibilitats jurídiques per tal d'incloure entre els que han de pagar l'ecoimpost els visitants que pernocten a les Illes en creuers i iots d'esplai.

Per altra banda, el conseller de Turisme rebutjà contestar les declaracions de la batlessa de Calvià i presidenta del PSIB-PSOE, Margarita Nájera, que es mostrava en contra que l'ecoimpost es cobràs en els hotels i apostava per la implantació del tribut en els ports i aeroports illencs. Tot i això, Alomar qualificà de «mentideres» les «veus que opinen que l'ecotaxa és injusta i discriminatòria».

El president del Govern, Francesc Antich, opinà ahir a Montuïri sobre les afirmacions de Nájera: «Els hotelers no haurien de cercar intermediaris per dur a terme les seves reivindicacions». A més, afegí que «el partit ha de donar suport a l'ecotaxa, però si qualque militant no hi està d'acord, que presenti alternatives».

El president Antich mostrà la seva total confiança en el conseller de Turisme i subratllà que «no el rellevaré del seu càrrec i, donat el cas, això no es faria per voluntat d'altres persones». Sobre la possibilitat que Nájera cercàs aconseguir el lloc d'Alomar, el cap de l'Executiu balear contestà que «Nájera no té res a veure amb el Govern i no en formarà part, com tampoc no crec que ella tengui intenció de ser-hi».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris