nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Festa grossa a la vila per celebrar els 75 anys de la independència municipal

El batle Bibiloni manifestà que «Alaró i Consell estan obligats a caminar junts»

El 29 de juny de l'any 1925, el poble de Consell aconseguí la independència d'Alaró després de no pocs anys de lluita i conflictes amb els seus veïns. Setanta"cinc anys després, el municipi celebrà aquesta assenyalada data amb una sèrie d'actes per commemorar l'esdeveniment. Als actes hi assistiren el president del Govern balear, Francesc Antich, i els batles de Consell i d'Alaró.

A les quatre i mitja de l'horabaixa, just la mateixa hora en què es constituí l'Ajuntament, es dugué a terme una amollada de coets. Un dels moments més emotius d'aquesta jornada es produí en el cementeri, on es va realitzar una ofrena als consellers i conselleres.

El símbol de la llibertat, reflectit en una escultura de l'artista Jaume Mir, fou el següent protagonista del dia. La figura quedà instal·lada en el carrer dels Espardenyers i, segons paraules del seu autor, «pretén representar l'home que té ànsia de perfecció i d'alliberar"se d'allò material que el ferma a la terra».

La plaça de l'Ajuntament s'omplí de gent que volia escoltar els parlaments de les autoritats presents. En primer lloc la bibliotecària municipal, Magdalena Suau, va llegir la primera acta del nou Ajuntament. Seguidament el batle de Consell, Joan Bibiloni, va explicar «les difícils condicions en què el poble de Consell va començar la seva independència». Envers les relacions amb el poble veí, indicà que «Alaró i Consell estan obligats a caminar junts». Bibiloni també va fer una crida al jovent perquè, segons ell, «són els que han de vetlar perquè el poble vagi endavant».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris