cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Aena confirma que no rebé cap petició oficial per cobrar l'ecoimpost als aeroports

L'ens anuncia que l'adjudicació de l'hangar de manteniment es pot fer pel juliol

El president director general d'Aena, Francisco Cal Pardo, confirmà ahir a Palma que l'Executiu balear «no ens ha demanat de manera oficial el cobrament de l'ecotaxa a través dels aeroports». Això contradiu l'exposat pel Govern autònomic.

Cal Pardo anuncià que l'adjudicació de l'hangar de manteniment de l'aeroport de Palma es podria atorgar «abans de finals de juliol i, si no fos possible, abans que finalitzi l'any 2000». En el concurs públic només es presenta una oferta per part de les companyies aèries Ibèria, Air Europa i Iberworld.

El màxim responsable d'Aena apuntà que l'ecoimpost no es podrà cobrar «ni a curt ni a mig termini» als aeroports, «encara que fos molt atractiva la comissió a rebre». Les raons, segons Cal Pardo, són «perquè provocaria enormes coes i no ens interessa».

Cal Pardo recordà que Aena no recapta «ni la taxa de passatgers, de la qual s'encarreguen les aerolínies». «Això es fa així a tot Europa, mentre que a Amèrica no es fa d'aquesta manera i provoca inconvenients als viatgers».

Pel que fa als retards i la saturació del trànsit aeri, el cap d'Aena avançà que s'aconseguiran millors resultats que l'any passat, ja que s'ha superat el juny sense gaire problemes i res no fa esperar que els pròxims mesos empitjorin les coses. Agregà que l'espai aeri francès acceptarà un major nombre de vols entre Menorca i la Gran Bretanya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris